مطب دندانپزشکی خورشید

جراحی لثه و نکات مراقبتی بعد از عمل که باید بدانید

چر لثه ها نیاز به جراحی لثه پیدا میکنند

جراحی لثه

جراحی لثه یا پریودنتال دارای شباهت خاص با هرس کردن درخت دارد. در این حالت مشابه هرس کردن شاخه های اضافی، خشک شده و دارای مشکل به منظور کمک به رشد درخت، بخش هایی از لثه که دارای مشکل هستند، در عمل جراحی حذف یا ترمیم می شوند و به این ترتیب امکان رشد مناسب سایر اجزای لثه فراهم می گردد. علاوه بر این در برخی موارد نیاز به پیوند بافت جدید در محل آسیب دیده وجود دارد.

در این نوع از جراحی نجات دندان ها هدف اصلی دندان پزشک است، اما ایجاد توازن در اثربخشی روش درمانی با هزینه آن می تواند به تعیین حالت مناسب جهت حل مشکل بیمار کمک کند. در این حالت فرد ممکن است از سطح سلامتی کافی برای عمل لثه برخوردار نباشد و این مسائل نیز می تواند عامل های تعیین کننده در انتخاب روش درمانی جراحی باشد.

چرا باید لثه جراحی شود؟

وقتی پزشک لثه را بر می دارد، به ریشه ها دسترسی بهتری خواهد داشت و می تواند خیلی راحت جرم های روی آن را از بین ببرد و بیماری را درمان کند. همچنین، با تغییر شکل لثه، مسواک زدن و شستشوی دهان برایتان آسان تر می شود. البته نتیجه‌بخشی عمل جراحی لثه به میزان مراقبت های بیمار بعد از عمل (مراقبت های بهداشتی) و میزان حاد بودن بیماری هم بستگی دارد.

بیماری لثه ناشی از رشد بیش از حد باکتری‌ها و پلاک‌های دندانی است. بهداشت دهان و دندان مناسب در جلوگیری و معکوس کردن بیماری موثر است. در اغلب موارد، معاینه‌ی منظم دندان‌ها توسط دندان پزشک، همراه با مسواک زدن و استفاده ۲ بار در روز از نخ دندان از بیماری لثه جلوگیری می‌کند.

آماده گی های لازم برای قبل از عمل

قبل از اینکه فردی جراحی لثه انجام دهد، دندان‌پزشک بایستی یک تست پیش جراحی برای اطمینان از بی‌خطر بودن جراحی انجام دهد. در طول این تست، احتمالاً دندان‌پزشک موارد زیر را انجام دهد:

حتما بخوانید : لثه سالم چه ویژگی هایی دارد ؟

مراحل جراحی لثه چگونه است ؟

در صورتی که نیاز به انجام جراحی لثه دارید ، دندانپزشک مراحل زیر را برای شما انجام میدهد :

۱- تمیز کردن دندان ها

قبل از جراحی، به ناحیه لثه بی حسی موضعی می زنند تا بیحس شود. همچنین، دندانپزشک قبل از آن دندن هایتان را تمیز می کنند. در این مرحله، دندانپزشک درمورد سابقه بیماری های مزمن یا شرایط سلامتتان سوال می پرسد تا عواملی که ممکن است بر عمل تاثیر بگذارد را شناسایی کند.

۲- جرم گیری زیر خط لثه

جراح، لثه ها را به سمت بیرون بر می گرداند تا به بافت زیر آن دسترسی پیدا کند. سپس بافت عفونی زیر لثه و بین دندان را خارج می کند و همچنین عمل جرم‌گیری و پوشش ریشه را انجام می دهد تا جرم ها و باکتری های زیر خط لثه را تمیز کند. این دو فرایند علاوه بر خارج کردن باکتری ها، باعث می شوند بخش های سفت روی ریشه هم از بین برود. درنتیجه احتمال ابتلای دوباره به بیماری لثه کمتر می شود.

۳- برش لثه

در این فرایند بی حسی موضعی به لثه تزریق می کنند. سپس اطراف لثه را برش می دهند و به‌آرامی آن را از دور دندان بر می گردانند. جراح در این مرحله می تواند ریشه های دندان را ببیند و جرم و رسوبات را به‌طور کامل خارج کند ، با این روش پزشک دسترسی بیشتری به باکتری های دندان خواهد داشت).

۴- بخیه لثه

برای خارج کردن رسوبات روی دندان، از دستگاه های قدرتمند و ابزار دستی استفاده می کنند. همچنین، معمولا پزشک بعد از انجام فرایند جرم‌گیری مقداری از بافت لثه را هم خارج می کند تا شکلش تغییر پیدا کند. سپس لثه را به محل قبلی بخیه می زند. این بخیه را حدودا هفت روز بعد می کشند.

۵- کشیدن بخیه لثه

پزشک برای اینکه بتواند بافت لثه را دوباره سر جایش بر گرداند، آن را به محل قبلی بخیه می زند. این بخیه ممکن است جذب‌نشدنی باشد. در این صورت باید بین هفت تا ده روز بعد برای کشیدن آن به پزشک مراجعه کنید. همچنین شاید جراح پوشش خاصی به نام پریودنتال پک (مخلوطی از گرد اکسید روی و مایع اوژنول) روی قسمت های عفونی دندان قرار می دهند.

در این مرحله، پزشک بافت لثه را بر می گرداند باکتری های عفونی را خارج می کند، سپس استخوان های پیوندی، غشا یا پروتئین های بافت لثه (یا ترکیبی از این سه) را به بافت متصل می کند تا دندان دوباره جان بگیرد و بافت اطراف آن از نو تشکیل شود.

چه مدت لازم است تا لثه جراحی شده ترمیم شود ؟

دندان‌پزشک باید به دنبال هر نوع جراحی، دستورالعمل‌های دقیق در مورد چگونگی بهبود بهتر را ارائه دهد. زمان بهبود به وسعت نوع جراحی انجام گرفته بستگی دارد.

معمولاً، افراد نیاز به داروهای مسکن تا چند روز پس از جراحی دارند. دندان‌پزشک نیز می‌تواند پس از اتمام جراحی در مورد نوع داروی مصرفی پیشنهاداتی ارائه دهد.

دندان‌پزشک توصیه‌های زیر را برای ریکاوری بعد از عمل جراحی لثه خواهد داشت:

دندان‌پزشک برنامه‌ای برای مراجعه بعدی به بیمار پس از ۱ یا ۲ هفته در نظر می‌گیرد. در طول این ویزیت، جراح سلامت لثه را بررسی کرده و در صورت نیاز بخیه را برمی‌دارد.

حتما بخوانید : مینای دندان چه ویژگی هایی دارد ؟

ممکن است لثه‌ی فرد پس از جراحی لثه متفاوت به نظر برسد. لثه و دندان‌ها بهبود یافته، سفت و سخت و محکم می‌شود. ممکن است برخی از افراد دندان‌های حساس نسبت به دمای گرم یا سرد داشته باشند اما با استفاده از خمیردندان دندان‌های حساس تسکین یابد. دندان‌پزشک یک برنامه‌ی مراجعه برای حفظ سلامتی دهان در آینده پیشنهاد خواهد داد.

مراقبت های بعد از جراحی لثه چیست ؟

خروج از نسخه موبایل